Min hverdag som student i DIG-faget!

JEG VURDERER EN NORSK NETTBUTIKK!

I dagens oppgave har vi fått beskjed om å vurdere en norsk nettbutikk. Den første butikken som falt meg inn da, er Holzweiler. Det er nettbutikk jeg stadig er innom, og en virksomhet jeg beundrer mye.

For å vurdere nettbutikken, så skal jeg bruke følgende sjekkpunkter som jeg har hentet HER, som er laget av Even Ødegård.

  1. Førsteinntrykk

Mitt førsteinntrykk av nettbutikken deres er at den er stilren, ryddig og oversiktlig å orientere seg rundt på. Man ser med en gang hva Holzweiler selger, og logoen er godt plassert slik at man vet hvor man er kommet. Jeg liker veldig godt hvordan nettsiden er oppbygd, den oppleves veldig behagelig og smakfull. I tillegg liker jeg bruken av bilder og plasseringen av kategorier. Det er noe som fanger oppmerksomheten min med en gang når jeg besøker nettsiden deres!

2. Synlighet

Hvis man søker på «jakke dame» på Google f.eks, som jeg har brukt som søkemotor, så dukker ikke butikken deres opp under søk. Men hvis jeg søker opp navnet deres, så kommer nettbutikken deres langt opp organisk, helt på toppen. Videre nedover kommer det også andre nettbutikker som selger deres klær. Så her kan de prøve å gjøre seg enda mer synlig, slik at de får flere kunder, som også finner dem kun via søk.

3. Brukervennelighet

Noe jeg synes Holzweiler er veldig sterke på, er brukervennligheten på nettsiden. Her vinner de nok mange kunder, og det er også godt plassert en chat-tjeneste, som man lett kan anvende og benytte seg av hvis man trenger hjelp. Det er for meg er et stort pluss poeng for en nettside! Har sett at det er en del som har fått det nå, men det er ikke alle som har den like godt plassert og tilgjengelig for kunden.

De har også ikke minst en god søkefunksjon, som guider deg til det du er på jakt etter. Man kan enten benytte det, eller lete deg frem i kategoriene veldig enkelt ved å bruke filtreringsfunksjonen deres.

Ved å benytte meg av søkefunksjonen deres, har jeg også lagt merke til at f.eks ved å søke opp «jacket», så kommer det både opp for dame og mann. Deretter prøvde jeg å søke «jacket women», men der kom det dessverre ingenting opp. Så her er det også mulig å gjøre en forandring, slik at man enkelt kommer frem til det man er ute etter.

Nettsiden fungerer også veldig godt på mobilen, den oppleves som like brukervennelig som via pc.

4. Kjøpsprosess

De tilrettelegger til en god kjøpsprosess ved at de lagrer den betalingsmeotden du har brukt ved tidligere handel. I tillegg til det så kan man velge mellom smarte løsninger som Klarna, Paypal og vanlig kort som VISA. Jeg synes de legger rette til en trygg og god handel ved å ha slike metoder tilgjengelige! Man får også tidlig tilbud om må melde seg på nyhetsbrev, og det er enkelt å lage konto på nettsiden.

5. Hastighet/Teknologi

I forhold til hastighet og teknologi synes jeg at de leverer veldig godt! Når du går inn på nettsiden via pcen, er den veldig effektiv. Den er ikke fullt så effektiv på mobilen, men det er kun snakk om en bitteliten forskjell. Ellers synes jeg de scorer høyt på det!

6. Kundetilfredshet

Er det en ting de mangler, så er det at de ikke har kundeanmeldelser eller kundevurderinger på nettsiden. Men Holzweiler har et veldig godt rykte på seg fra før av, og er allerede et ettertraktet merke. Jeg har også på følelsen av at de blant annet har et stort fokus på handel i butikk fortsatt.

7. Trygghet

Holzweiler har en meget god chat-tjeneste, som gir kunden en følelse av at man kan spørre om hva som helst, og få svar i løpet av få minutter. Det er en god tjeneste å ha i forhold til det at kunden skal føle seg trygg ved å handle der. Da kan man spørre før man gjennomfører et kjøp, eller etter.

8. Kundekommunikasjon

Holzeweiler er ekstremt flinke på kundekommunikasjonen sin! De bruker både Instagram og Facebook aktivt, slik at de kan kommunisere med kundene sine når som helst på døgnet. De har en stor følgerbase i ryggen, og svarer stadig på spørsmål i kommentarfeltene.

9. Priser/utmerkelser

Ut ifra det jeg kan se på forsiden, så har ikke Holzweiler listet opp noe priser/utmerkelser.

10. Konsept og strategi

Holzweiler har et veldig ekslusivt og tydelig konsept! Her finner man klær fra deres helt eget merke, laget i god kvalitet, representert i ulike stiler som er for både kvinner og menn.

Dette var en utrolig spennende oppgave! Men det er ikke alltid like lett å være kritisk til en nettbutikk, som du liker veldig godt.

Alt i alt utrolig gøy og lærerikt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.