Min hverdag som student i DIG-faget!

EN ARTIKKEL SOM ER VERDT Å LESE!

I denne oppgaven skal jeg presentere dere en velskrevet tekst, som jeg synes fortjener ekstra skryt. Det er en artikkel skrevet av Hiten Shah, som forteller hvordan å bygge en merkevare fra ingenting. Dere kan finne teksten HER!

Allerede fra begynnelsen av teksten, ble oppmerksomheten min umiddelbart fanget av tittelen. Det er en fengende og spennende overskrift, som får meg som leser til å ville fortsette å lese videre. Overskrifter for meg har mye å si, i forhold til om jeg vil engasjere meg i det eller ikke. 

Deretter starter Shah med en innledning som er forklarende og informerende, som gir meg som leser litt bakgrunnsinformasjon før man setter seg ordentlig inn i artikkelen. Han har også valgt å legge til sitater underveis under teksten, som også er med på å fange oppmerksomheten min og minner meg stadig på hvor jeg er i teksten, og forteller det viktigste i begynnelsen av avsnittet. 

Helt til slutt så velger han å oppsummere og reflekere over hvordan det er å bygge en merkevare fra ingenting. Det synes jeg er en god måte å minne leseren på hovedpoenget i teksten, og får også muligheten til å reflektere litt selv ved å ha en slik avslutning. 

Etter å ha vurdert og presentert dere innlegget, og om hva jeg synes om innlegget, så har jeg og fått i oppgave å oversette teksten fra engelsk til norsk. I tillegg skal jeg også å prøve å forbedre det, selvom jeg synes teksten falt i veldig god jord hos meg. 

————————————————————————————–

Min versjon av oversettelsen av teksten

“Hvordan bygge en merkevare fra ingenting” 

Leo Widrich`s første måneder som en av grunnleggerne av virksomheten “Buffer”, så skrev han rundt to-tre gjesteinnlegg hver dag. Han ble en del av virksomheten i Januar 2011, og allerede i april klarte han å promotere merkevaren deres i over 100 blogger. I løpet av 9 månender signerte de over 100 000 brukere. 

Folk kaller det Leo gjorde “innholdsmarkedsføring”, kundeoppkjøp og gjøre ting som ikke skaleres, men klarer å glemme det store bildet. 

I ni korte måneder, bygde Leo virksomheten “Buffer” til en meningsfull merkevare!

Viktigheten bak en merkevare

“Du bygger en merkevare når du har skåret ut en del av menneskenes hjerne”. 

Tenk på hvorfor Amazon er så vanedannende som de er, de har klart å kapre seg en del av hjernen vår. Når vi tenker på å kjøpe nesten hvilke som helst produkt, så er vår første tanke å oppsøke Amazon og finne det til den laveste prisen. Fordi jeg vet at jeg kan åpne appen, dobbelklikke, og ha det utenfor døren etter kun to dager. 

I startfasen av å bygge en merkevare, så betyr det at du vil få besøkende som ikke er like vanedannende som kundene til Amazon. De som er innom nettsiden er mennesker som tilfeldig er innom siden din for ingen spesiell grunn, annet enn at du har klart å få skåret ut en liten del av hjernen deres og bygge deg et inntrykk på hva de er på jakt etter hos deg. Kundene hadde en tanke, og det utløste noe i dem som fikk dem til å få øyne opp for din merkevare. 

Hvis man skal tenke langsiktig, så er man ved målet om å få spredt merkevaren. Det har man klart ved å komme deg inn i kundenes hjerne, der de tenker på merkevaren din, som da fører til at de vil spre dette videre til venner og familie. 

For å klare å bygge merkevaren din fra ingenting, så trenger du to ting: nyhet og gjentakelse

Nyhet: “Kvaliteten av å være ny, som orginal eller unik”. 

Siden 1999, så har 37 stykker skrevet om hva de gjør, hvorfor de gjør det, og hvordan de har tenkt å bygge virksomheten sin. Før i tiden, så var det veldig uvanlig å gjøre. Ingen andre delte hvordan de klarte å blanasere det å lage produkter med rådgivning, eller hvordan de brukte A/B testing for virksomheten deres SaaS. 

SaaS er kjent for å være rollemodellene bak det å lage noe unikt rundt det å dele, lære, og hjelpe andre til å lære. 

De definerer det slik hos KISSmetrics: 

“Vi ville dele andres markedsføringsanalyser, så lenge det var god kvalitet og nyttig for andre”. 

Vi definerte vår merkevare ved å være hjelpsomme, og det gjorde vår Twitter konto et sted der markedsførere kunne lære mer om analyser. Over tid, vokste Twitter kontoen vår til 200 000+ mennesker, alle 100% genuine, uten å bruke en eneste krone. 

Leo definerte Buffer`s merkevare slik: 

“Hvordan lykkes man på Twitter, både med og uten Buffer”

Over tid, valgte de å fokusere mer på nyheter i merkevaren med deres vitenskapelige måte å fange glede og produktivitet på, og deres radikale tilnærming ved gjenspeiling av virksomheten. De hadde muligheten til å klare å opprettholde deres unike og spesielle side ferske, slik at de fikk det til å vare over en lengre periode, fordi det kom fra noe ekte og genuint. 

Det å bygge en merkevare, er ikke bare det å kunne snakke om noe orginalt som fanger oppmerksomheten. Du er nødt til å faktisk sette det i praksis og skape noe unikt for folk. 

Repitisjon 

For å kunne komme inn i noens hjerne, så må du komme i hodet på dem og sørge for at de forblir der. Derfor trenger man repitisjon, slik at man kan få dem til å venne seg til din merkevare. 

Innhold i innholdmarkedsføring er nøkkelen her: 

“Innhold kan være en tweet, et facebook innlegg, et blogginnlegg, eller noe som kan bli produsert gjentatte ganger og distribuert.

Kraften bak innhold er at det kan skaleres, i uendelige antall av mennesker som kan konsumere en individuell del av et innhold og på forskjellige ulike måter så kan innholdet pakket og produsert. Den type skalering er det som lager repetisjonen av merkevaren.

Når Leo snakker om sin gjesteblogging strategi, så legger han vekt på viktigheten av å velge “kvanitet over kavlitet”: 

“Folk har ofte en tendens til å overevaluere merkevarens substans, og undervurdere merkevarens evne til å repetere”. 

Leo beholdt substansen liten, og fokuserte heller på hvordan å gjøre det bra på Twitter istedenfor. Han satte fokuset sitt på å repetere, og klarte å få 150 gjesteinnlegg, og det var det som gjorde “Buffer” autoritær på hvordan man kunne bruke Twitter på best mulig måte. 

På “Quick Sprout”, bygde vi en merkevare gjennom en av mine medskapere med navn Neil Patel. Vi satt sammen nesten identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, på sidebaren på bloggen, på Twitteren hans, på hans personlige side og enda mer. All den repitisjonen bygger opp til å lage minneverdige inntrykk, som folk husker. 

Flere eksempler på repitisjon som bygger merkevaren:

På “AtEspresso”, så drikker hvert medlem av teamet en espresso i hvert bilde. De bruker også de samme bildene på deres Facebook og Twitter profiler. 

Medgrunnleggeren Armando Biondi`s sier at “lav intensitet jevnlig bygger merkevaren og selvtilitten”, og han krediterer dem til å få 0 til 1 million i gjentatte inntekter på bakgrunn av dette. 

Hos “ReadMe”, så har de valgt å legge inn deres egen ugle maskot overalt på siden deres, de bruker den på alle deres sosiale medier og kommuniserer med den med kundene, og har den overalt på kontoret. De gjør det også morsomt for seg selv. 

Grunnleggeren Greg Koberger sier at gjentakelsen av uglen, fører til at kunden kjenner til uglen owlbert, og mener at det aller viktigste er at kundene vet at det er det som gjør dem unike som virksomhet. 

Den beste måten å bygge en merkevare på starter med deg! 

Når man begynner fra ingenting, så er det du som representerer den beste merkevaren du kan bygge for bedriften din. Dette er malen som har ledet folk som Jason Fried, Neil Patel, og Leo Widrich til å bygge personlige merkevarer og virksomhetens merkevare fra bunnen av. 

  • Orginaliteten til en merkevare er basert på inspirasjonen bak hvorfor du valgte å opprette virksomheten din. 
  • Tidlig i prosessen, så er repitisjon enkelt, fordi du kan rette det mot deg selv og din historie. Folk liker historier, og de er alltid åpne til å lytte om hvorfor du valgte å starte bedriften din. 

Fordi du vet at folk tenker og bryr seg om deg og virksomheten din. Fordi de tenker på deg, de snakker om deg og deler produktene dine til deres venner og familie. 

Å bygge en merkevare er mer enn å gi ut gratis produkter med logoen din på. Det handler om å lage historier. Du og din bedrift eksisterer for å gjøre en jobb for kundene dine og hjelpe dem til å lykkes med det de ønsker fra deg. 

Det er flere verktøy og produkter i SaaS i dag enn tidligere. For hver lille jobb som skal gjøres, så finnes det en haug av verktøy du kan bruke. Til syvende og sist, så er det merkevaren din som forteller hva som skiller seg ut i hodene på kundene dine. Det er merkevaren du må fokusere på for å kunne konkurrere på markedet som eksisterer i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.