Min hverdag som student i DIG-faget!

MIN OPPLEVELSE AV Å LAGE NETTBUTIKK

Da jeg først fikk vite at vi skulle lage nettbutikk, så var jeg veldig spent! Det hørtes både spennende og gøy ut å få muligheten til å sette i gang med et slikt prosjekt, og faktisk få muligheten til og lære å starte noe eget fra scratch. Jeg har også noe lignende erfaring fra videregående, der man b.la har konkurrert med andre bedrifter fra andre skoler. Men i den sammenhengen har det vært fordelt utover et helt skoleår, og ikke et tidsrom på 5 uker.

Så lenge jeg kan huske, så har jeg alltid vært stor fan av å jobbe med gruppeoppgaver. Jeg liker veldig godt det å samarbeide og jobbe mot et felles mål sammen. Man kan få til så mye når man har flere å forholde seg til og dele ideer med. Det blir rom for så mye kreativitet man vil, og man kan oppleve å få en overflod av ideer som man skal sortere sammen.

10 kriterier for en god nettbutikk! | DIG2100 (2103)
Hentet fra: https://dig2100.no/10-kriterier-for-en-god-nettbutikk/

Da gruppen vår ble dannet så var det nesten ingen av oss som kjente hverandre fra før av, untatt meg og en annen i klassen. Siden vi var slått sammen to klasser, så hadde jeg lyst til å utfordre meg selv ved å samarbeide med noen jeg ikke kjente fra før. Først så synes jeg det var veldig skummelt, men den dag i dag så angrer jeg ikke et sekund på at jeg valgte å gjøre det. Vi har vært så flinke som gruppe å samarbeide og hjelpe hverandre, og det har vært utrolig gøy å kunne bli kjent med nye til og med under en pandemi.

Som gruppe har vi vært flinke til å sette av tid til å jobbe med oppgaven, fordele oppgaver og foreslå endringer med hverandre. Møter har vi hatt jevnlig på telefon, og diskutert alt i fra hvor vi er i løpet i prosessen, mulige endringer, eller drøftet nye ideer. I startfasen så brainstormet vi ulike ideer til hva slags produkt eller tjeneste vi hadde lyst til å satse på. Først pratet vi om å kanskje lage nettbutikk til et produkt eller tjeneste som hadde behov for det, og som kun hadde instagramkonto. Men så kom jeg på at jeg har en god venninne som driver med kunst på fritiden og går på kunstskole, som har et stort talent for dette. I tillegg til at en i gruppen hadde en i familien som også var på kreative siden, som lagde litt diverse, som vi muligens kunne selge. Da kom vi fram til at vi hadde både en plan A og en plan B. Så da hadde vi sikret oss to alternativer å lene oss på.

Deretter etter å forhørt oss litt rundt og reflektert, så kom vi fram til at vi skulle gå for plan A, og satse på kunsten til venninnen min. Ettersom vi tenkte at det var en målgruppe for slik kunst på markedet. Hun var også veldig interessert i å være med på det selv, og så på dette som en spennende mulighet for å få kunsten sin ut til flere. 

For å realisere ideen samarbeidet vi tett med hverandre, og fortsatte å snakke med hverandre både på video og på meldinger. Så i startsfasen begynte vi med var å opprette domene og nettside. Deretter bestemte vi oss også for å lage Instagram konto, slik at vi kunne nå målgruppen vår. For å få både nettbutikk og Instagram visuelt oppe å gå, så fikk Hanne ansvar til å ta bilder av kunsten sin, slik at vi kunne publisere det der, sånn at kunden kunne få se b.la hvordan det også bildene så ut rammet inn. 

Vi i gruppen kom fort i gang med oppgaven, og var flinke til å delegere oppgaver til hverandre. Noe jeg synes vi har vært spesielt flinke til, er å få tildelt oppgaver man selv ønsker å gjøre. Hvis jeg skal nevne et eksempel, så fikk jeg blant annet ansvar for oppsettet på nettsiden og designet. Fordi det var noe jeg hadde erfaring med fra før av, og jeg fikk også muligheten til å lære meg litt andre nye verktøy. Jeg synes det er en av de morsomste tingene å gjøre med en nettside! Her lot jeg også gruppen komme med innspill med både farger og utseende, jeg inkluderte også Hanne her. Det å samarbeide var et viktig nøkkelpunkt i denne prosessen, spesielt når vi ikke kunne ha fysisk kontakt. Så her var det viktig å inkludere alle parter, og huske å lytte og snakke med hverandre. 

Lanseringsdagen promoterte vi både på nettbutikken, via e-post og gjennom Instagram, slik at flest mulig skulle få det med seg. Etter kun et par dager fikk vi også solgt vårt første maleri, det var en helt utrolig følelse for alle parter. Når man kaster seg inn i et slik prosjekt som dette på så kort tid, så er det vanskelig å forestille seg at man klarer å nå de målene man har satt. I tillegg til at det å gå utenfor komfortsonen skremte meg skikkelig, men nå som jeg ser tilbake på det, så er jeg veldig stolt av gruppen min og meg selv, for at alle klarte å komme over den barrieren. Jeg ville aldri trodd at jeg skulle være så takknemlig for å pushe meg selv så mye, men det er virkerlig noe man får en skikkelig motivasjonsboost av. For resultatet viser virkelig at det er mer enn mulig å få til noe skikkelig bra, og man tar med seg så mye lærdom videre. Disse fem ukene har vært så utrolig gøy og givende! En helt perfekt gruppeoppgave i mine øyne å holde på med. For det er så mye man kan gjøre når man er flere, og til et slikt prosjekt er det godt å ha flere hoder å tenke med. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *