Min hverdag som student i DIG-faget!

HOW TO: GOOGLE ANALYTICS

I dagens innlegg skal jeg introdusere dere for Google Analytics. Jeg skal lære dere hvordan man kommer i gang, og hvordan det fungerer i praksis. 

Først og fremst hjelper google analytics med å tracke nettsiden, slik at man kan se hva man kan evt forbedre, for å få flere klikk og visninger. Dette er lurt å ha kontroll over hvis man har en egen nettside eller en nettbutikk. Da kan man få en enda større innblikk i hvor mange som er innom siden din, hvilke land de holder til i og hvor de evt har klikket seg inn fra for å komme til akkurat din nettside. 

Dette gjør vi med hjelp av tre enkle steg:

 1. Første steg: Opprette google bruker
  • Gå til google.com/analytics
  • Trykk på “start for free”
  • Logg inn med google bruker
  • Hvis man ikke har google bruker fra før av, oppretter man en ny en. 
 2. Andre steg:  
  • Opprette navn på konto  
  • Deretter velger du om du vil måle/strømme via app eller nettside
  • Deretter skriver du website navn, velger industri kategori, timezone, så er de i synk med din lokale tid der du befinner deg. 
  • Til slutt: klikke på “create”
 3. Tredje steg: Koble opp nettsiden til analytics 

Skjermbilde fra Google Analytics

Når du skal koble opp nettsiden til analytics, så skal du først være inne på startsiden. Deretter så trykker man nederst i venstre hjørne, og finner «admin» knappen, slik at man får en overskikt over alle menyene slik som man ser på bildet ovenfor. Her skal du trykke på menyen i midten, og trykke der det står «sporingsinfo», for å kunne implementere dette på nettsiden din.

Skjermbilde fra Google Analytics

Når du er inne på sporingsinfo, finner du både sporings-id og nettstedsporing. Hvilken du skal bruke er avhengig av hvilken plattform du skal koble den opp til. Hvis man f.eks skal koble det opp til en nettbutikk via shopify, så bruker man nettstedsporingen.

Men hvis man skal koble opp til en wordpress nettside, som vi skal gjøre i dette tilfellet, så er dette allerede tilrettelagt slik:

Skjermbilde fra Google Analytics

På valgpanelet på venstre siden, så skal du trykke på «utvidelser», deretter «legg til ny». Så skal du skrive inn «monster insight» for å også trykke «aktiver» for å koble opp Google analytics til nettisden din.

Skjermbilde fra WordPress

Skjermbilde fra Google Analytics

Helt til slutt for å sjekke om alt funker, så skal det se slik ut. Du skal få en oversikt på startsiden din, og her kan man da se hvor mange brukere som er innom og hvor lenge de er innom. Dette kan du også teste ut ved å gå innom nettsiden din via et inkognitovindu, valgte å teste ut det selv som man kan se ovenfor.

Så på denne måten kan du koble opp Google Analytics på 1-2-3! Et utrolig bra verktøy å bli kjent med, slik at man kan hente inn mye informasjon om brukerne dine, som kan være dine potensielle kunder. Så enkelt og så gøy på samme tid!

Kilder:

https://analytics.google.com

youtube.com/watch?v=f3X-hYRxBL8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.