Min hverdag som student i DIG-faget!

DISSE SOME PLATTFORMENE BØR DU BENYTTE!

I 2021 så er det et hav av sosiale kanaler man kan benytte seg av, både til privatbruk og kommersiellbruk. Store plattformer som Facebook og Instagram er eksempler på kanaler som blir anvendt av store og små selskaper, for å markedsføre sine produkter/tjenester.

For å kunne overleve på markedet, og oppnå suksess for sin egen virksomhet, så er det viktig å være godt kjent med de sosiale kanalene vi har rundt oss. Det kan gi en stor fordel, og gevinsten kan og bli større. I dag bruker vi sosiale medier både på å opprette kontakt og dele ideer med hverandre. Det er slik ordet blir spredt videre, gjennom kampanjer, reklamefilmer og alt du publiserer på nettet. Er man god på markedsføring, er sjansen for å slå ann, større en hvis man ikke fokuserer på det.

I dette innlegget skal jeg gi dere en liten smakebit på SOME-plattformer man bør benytte seg av i 2021:

INSTAGRAM: I dag er Instagram en av de største plattformene vi har på markedet. I en undersøkelse fra 2020 gjort av Ipsos, så ble det målt at 36% av befolkningen i Norge benytter seg av det daglig. Der deles det både bilder og videoer, og du har din egen profil. Du kan legge ut hva som helst, og kan følge hvem som helst. Derfor er det en veldig god plattform å benytte seg av til kommersielt bruk. Instagram har lagt opp slik at hvem som helst kan ha en bedriftskonto, og bygge opp sitt eget varemerke på 1-2-3. Det er super enkelt å benytte seg av!

Slik ser det ut når du har opprettet en bedriftskonto:

Tips for å løfte dine Instagramaktiviteter - Northern Beat
Skjermbilde fra Google

Her har du friheten til å utvikle ditt eget design! På selve profilen får man med seg all kontaktinformasjon som e-post og melding. I tillegg til at du kan legge til link til hjemmesiden din, og hvor i landet dere befinner dere.

Slik får du bedriften til å lykkes på Instagram | tur.digital
Skjermbilde fra Google

Du har også muligheten til å benytte deg av mange av Instagram sine flotte funksjoner, som Instagram Highlights og Instagram Stories. Her kan du være så kreativ som du vil, sortere alt etter fargekode eller legge ut en video der du viser produktet/tjenesten din.

FACEBOOK:

Facebook er en av de eldste sosiale kanalene vi har i dag, og blir brukt av folk i alle aldre. I samme undersøkelse av Ipsos, ble det målt at hele 67% som benytter seg av Facebook daglig, så her har man gode muligheter til å gjøre seg synlig for mange. Det må vel være en grunn til at de fortsatt er oppe og går i 2021 – eller hva? Her har man også muligheten til å publisere bilder og video med venner, i tillegg til å like, dele og kommentere saker som du kanskje er ekstra engasjert i. På Facebook så har de også laget en bedriftside, som ulike virksomheter kan benytte seg av for å promotere og bygge opp selskapet sitt.

Slik ser en bedriftsside ut:

Medieuttrykk og mediesamfunnet Vg2 og Vg3 - Markedsføring på Facebook - NDLA
Skjermbilde fra Google
Hvordan bruke Facebook Timeline for bedrifter – stalelindblad.no
Skjermbilde fra Google

Som man ser på bildet ovenfor, så er det mye man kan følge med på og legge til for å gjøre bedriften sin synlig på Facebook. Du kan b.la spre ordet og dele siden din med venner og beskjente, så kan de og dele det videre.

SNAPCHAT: Kan man egentlig bruke Snapchat som en markedsføringskanal?

I de siste årene så har også Snapchat kapret seg en av plassene på toppen. Det er en app som blir brukt jevnlig, spesielt av unge i dag. Her man kan snakke med både venner og beskjente, gjennom ved å dele bilder med hverandre og skrive til hverandre. Det er en veldig god plattform for å holde kontakten med hverandre. Men det er også et sted som du kan engasjere flere målgrupper gjennom korte videosnutter og bilder. For er det en ting som folk har mistet med årene, så er det hvor lenge man klarer å gi oppmerksomhet til visse ting. Derfor er Snapchat et supert sted, for å engasjere de unge og skape content som kun tar et par sekunder av oppmerksomheten til folk.

Snapchat Ads | Integrasjoner | 24Nettbutikk
Skjermbilde fra Google

Konklusjonen er at det er et hav av plattformer der ute som DU kan benytte deg av! Men det gjelder å følge med på markedet, på hva som er trendy og ikke, slik at du klarer å nå flest mulig. I 2021 så burde hvertfall fokuset være å hvertfall være godt kjent med de tre ovenfor, men også kanskje lære seg å benytte av Tiktok, som har blitt en stor plattform i dag! Håper dere fikk noe nytte ut av dette innlegget, og tar med dere noen tips videre 🙂

Kilder:

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

https://ndla.no/subject:1/topic:1:171906/topic:1:166872/resource:adce6d72-3968-47b8-9390-14ec10091f4b?filters=urn:filter:8866ecad-85ec-4fcb-b470-d88ec4ebb83c

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.