Min hverdag som student i DIG-faget!

HOW TO USE: SEO VERKTØY

Det er stor konkurranse ute på markedet i dag, og den blir bare større og større. Det er derfor viktig å være kjent med ulike verktøy og triks, som kan løfte navnet til virksomheten din og gjøre deg synlig.

Derfor kan SEO-verktøy hjelpe deg godt på vei ved å bli synlig for andre. Søkeoptimalisering er nemlig en samling metoder som brukes til å skape synlighet på nett. Målet med det er å overbevise søkemotorene om at dine nettsider er de mest relevante for brukere som er ute etter informasjon om et produkt eller en tjenste du tilbyr.

SEO er veldig viktig, fordi søkeoptimalisering er en av de største trafikkildene for mange nettsteder!

Men nå vet vi hva det er, men hva skal man først og fremst fokusere på?

Husk at synlig er nøkkelordet her!

Veiledning til Google søkeoptimalisering | DIG2100 (2103)
Hentet fra Google
  1. MÅLRGUPPE

Som i de fleste tilfeller når det er snakk om hva som er mest å gjøre for din egen virksomhet, så er det å finne ut hva målgruppen er. Hva er det de ønsker å oppnå når de skriver inn f.eks «sko dame»? Det er nemlig her man skal være tilgjengelig med riktig informasjon til riktig tid. Søkemotorer som Google har flere virksomheter å favorisere, så her er det om å gjøre å kapre den beste plasseringen.

2. NETTSIDE

Man kommer ingen vei uten en nettside. Sørg for at den er oppe og går, i tillegg til at den skal være brukervennelig og teknisk tilpasset. Dette er viktig for brukerne og søkemotorene slik at de skal klare å finne nettsiden, og navigere seg rundt uten problem. Har man en nettside som er enkel å bruke, og som er lett å lete seg fram på har man allerede vunnet mye hos begge parter.

3. TILLIT

For at søkemotorene skal prioritere akkurat din nettside, så er det viktig å ha en seriøs profil. Dette er viktig for brukerne også, slik at de føler seg trygge når de gjennomfører eventuelle kjøp senere.

Hvis jeg som har en egen nettside har lyst til å bruke dette i praksis, så må jeg gjøre det på følgende måte: Min nettside går under WordPress, så disse tipsene vil være rettet mot dem som også har en nettside der.

  • Sjekk nettstedets synlighetsinnstilinger!

WordPress har gjort det slik at de har laget et innebygd alternativ for å skjule nettsiden din. Dette har blitt gjort, slik at du kan bruke tid på optimalisere nettsiden din og gjøre den synlig når du føler nettsiden din er klar. Så her kan man bruke god tid på å bygge nettsiden slik du ønsker det. Så hvis man går inn å sjekker innstillingene, så kan det hende det er skrudd på fra før av, og nettsiden dukker derfor ikke opp under søk.

Så det første man burde gjøre er å gå inn å endre dette!

Skjermbilde fra wpbeginner
  • SEO-vennelige URL-strukturer

Det er viktig å ha enkle nettadresser som forklarer tydelig og klart hva du klikker deg inn på siden. Dette er viktig for både brukere og søkemotorer. De skal være lesbare, slik at man skal kunne gjette hva som kommer opp når man besøker siden.

Et eksempel kan være: https://www.isabellafn.com/minhverdag

Her er det tydelig formidlet at det man har klikket seg innpå handler om min hverdag.

Et eksempel på en som ikke er lesbar: https://www.isabellafn.com/j53d

Her er det ikke tydelig på hva som befinner seg på nettsiden.

Ved å ta dette i bruk, så har du større sjanse for å få bedre posisjoner i søkeresultatene.

Det kan du sjekke på WordPress her, og endre det under «post name»:

Skjermbilde fra wpbeginner
  • Google Search Console

De representerer et sett med verktøy som tilbys av Google, som gir deg mulighet til å se hvordan innholdet på nettsiden din blir sett av en søkemotor. Det kan gi deg en liten pekepinn på hva som fungerer og ikke fungerer. Google Search kan varsle deg når det er noe galt med nettstedet, som f.eks. hvis det er noe galt med et søkeord.

Skjermbilde fra wpbeginner
  • Optimalisering av blogginnleggene dine for SEO

Det er viktig å optimalisere tittelen på blogginnleggene og ikke minst beskrivelsen, for å få maksimalt antall klikk. SEO-plugins lar deg legge til både tittel, beskrivelse og fokusord slik som du ser nedenfor. Det vil gi deg et lite innblikk på hvordan brukere ser nettsiden din. Det er en stor fordel å ta nytte av!

Skjermbilde fra wpbeginner

Veiledningen er hentet fra: https://www.wpbeginner.com/wordpress-seo/

Konklusjonen med søkemotoroptimalisering er at det er et smart verktøy å bli kjent med. Du gjør deg synlig for mulige kunder og brukere, og får muligheten til å se hva som funker og ikke funker. Her lønner det seg å være smart og anvende så konkrete nøkkelord som mulig, slik at det verken blir vanskelig for brukeren eller søkemotoren å forstå innholdet.

Kilder:

https://synlighet.no/blogg/hva-er-seo/

https://www.wpbeginner.com/wordpress-seo/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *