Min hverdag som student i DIG-faget!

ER AMNESTY SYNLIGE NOK?

Skjermbilde fra Amnesty

I dag skal jeg introdusere dere for Amnesty, det lyder nok kjent for mange. De er verdens største menneskerettighetsorganisasjon og kjemper for viktige saker som ytringsfrihet, diskrimering og ytringsfrihet. De etterforsker og avslører de som gjør brudd på menneskerettighetene, og har stadig underskriftskampanjer og mottar pengebidrag. De jobber hver dag for å skape varige endringer og har sterkt fokus på å spre ordet videre!

DERES DIGITALE PLATTFORMER

Amnesty benytter sine digitale plattformer på den måten man vil at virksomheter skal gjøre. De poster daglig på både Instagram og Facebook, og oppdaterer stadig nettsiden jevnlig. De har en stor følgerbase i ryggen, så her sier det meg at de kjører en god strategi ved hjelp av jevnlige innlegg. Man ser at de har stort fokus på at de lager innhold som engasjerer, det er god variasjon og både bilder/videoer.

De benytter seg også av e-postmarkedsføring, og sender ut mail til de som har meldt seg inn i Amnesty. Jeg er selv medlem der, og opplever stadig at de sender det ut jevnlig. Ved å være på både Facebook, Instagram og Mail når de en litt eldre følgerbase, og kommer i god kontakt med de der. Men jeg har også sett at de har begynt å anvende Snapchat og Tiktok også, som er svært populære plattformer for tiden. Slik når de også ut til den yngre følgerbasen, og det er flott at de også blir belyst for de viktige temaene de setter i fokus.

Jeg bruker Instagram-kontoen deres for å forklare hvordan jeg opplever min kundereise på en av deres største plattformer:

Skjermbilde fra Instagram

I dete jeg ankommer kontoen deres, så får jeg en full oversikt over link til hjemmeside, mulighet til å sende melding, gi et automatisk bidrag på 200kr, og deres kontaktinfo. Ved å f.eks klikke på det å «gi bidrag», så blir du automatisk overført til å gjennomføre det. Her synes jeg de har gjort kundereisen kort og enkel, slik at man ikke velger å hoppe ut, men faktisk ønsker å gjennomføre det å gi et bidrag. Men hvis du har lyst til skrive under på en kampanje, som oftest foregår via e-post, så er det en lang liste å fylle ut hvis du ikke allerede er registrert fra før av. Det kan føre til at man velger å hoppe ut, før man skriver under, fordi det er for mye informasjon å fylle ut og det tar derfor for lamg tid.

Jeg opplever at Amnesty har full oversikt over sine digitale plattformer og henger seg med på de ulike trendene som stadig kommer ut på sosiale medier. De har klart å spre ordet, og oppnå en stor følgerbase. Ser ingen rom for forbedring foreløpig, hvis man skal sammenligne med alle de andre virksomhetene som er der ute. Her ser jeg at de har utnyttet potensialet sitt, og man merker at de har stort fokus på å være aktive og tilgjengelige på alle plattformer.

DERES DIGITALE MÅLSETNINGER

De viktigste digitale målsetningene for Amnesty må nok være:

  • Nå ut til flest mulig folk i alle aldersgrupper – med et så viktig budskap, så tror jeg at deres største ønske er å få mange som mulig til å vite om dem og spre ordet videre.
  • Engasjerende innhold på alle digitale plattformer – i følge deres stillingsbeskrivelse så er det å oppnå det mest engasjerende innholdet et veldig viktig krav for dem.
  • Få inn flest mulig bidrag og signaturer – dette må nok være en av hovedpunktene, og bør derfor fokusere på å gjøre det lettest mulig å gjennomføre for en kunde for å klare å opprettholde engasjementet blant folk.
  • Ha en jevnlig flyt av innlegg på deres digitale plattformer – I tillegg til at de ønsker å holde engasjementet oppe, så tror jeg nok de også ønsker jevnlig flyt på innleggene de publiserer.

GOOGLE ANALYTICS

Først og fremst vil jeg tro at de synes det er viktig å måle og analysere hvor mange som er inne på nettsiden på daglig basis. Har de en jevn flyt, hvor faller folk av i prosessen, hva trykker de på osv. Amnesty har en «støtt oss» kampanje som du får øye på med en gang du er inne på nettsiden, der man kan gi ulike bidrag, eller velge beløpet man ønsker å bidra med. Her ville det vært spennende å måle og se hva folk trykker på, og få tall på hva de trykker på og hva som er mest populært. Slik får de vite om beløpene som står som forslag er for mye eller for lite.

ER AMNESTY SYNLIGE?

Det er viktig å være synlige, hvis man ønsker å slå gjennom og nå ut til flest. Dette kan man se ved hjelp av å bruke SEO, søkeoptimalisering. Jeg tester det ut ved å skrive inn «underskriftkampanje» i søkefeltet på Google først.

Skjermbilde fra Google
Skjermbilde fra Google

Her ser jeg at de ikke dukker opp, og andre lignende organisasjoner som Redd Barna havner også ganske langt ned på listen. Amnesty dukker dessverre ikke opp, så her er det en mulighet å få lagt dem inn under søkeordet. Det er sikkert ikke så mange som søker etter underskritftkampanje, men tenkte det var et godt eksempel å bruke, fordi er det noe de gjennomfører mye av så er det slike kampanjer. Jeg er selv medlem av Amnesty, og får stadig ulike underskriftkampanjer på mail. Derfor kan det kanskje også være en idè å få lagt det inn på Google, slik at de også blir synlige ved å søke på «underskriftkampanje».

Deretter prøver jeg å skrive inn «menneskerettigheter» i søkefeltet, da det er noe Amnesty har stort fokus på og det er det første ordet som faller meg inn når jeg tenker på Amnesty.

Skjermbilde fra Google
Skjermbilde fra Google

Her scorer de litt høyere enn da jeg skrev inn «underskriftkampanje». Vi finner dem på 6.plass, men likevel så kunne de vært enda høyere på listen. Konklusjonen min er at Amnesty burde invistere i å score høyere når det gjelder SEO, for da er det enda nærmere målet om å nå ut til flest mulig. Tenk så mye man anvender Google og søker opp ting man lurer på daglig, til og med flere ganger om dagen.

Konkrete tiltak de kan gjøre for å bli bedre på SEO, er å ansette en SEO spesialist som kan hjelpe dem med å finne ut hvilke søkeord som er relevante, slik at de kan score høyere. Det er også lurt å invistere i betalte annonser og plasseringer, slik at man får best mulig nytte ut av det. For er det en ting som de kan forbedre, så er det søkeoptimalisering.

Kilder:

https://amnesty.no/om-amnesty

https://karrierestart.no/ledig-stilling/1773791

https://docs.google.com/document/d/1Tsp2OaOwWhn6IWjeHHF6FCFiLY8sD4hx_IOm2r_3JCs/edit

https://www.instagram.com/amnesty_norge/?hl=nb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *