Min hverdag som student i DIG-faget!

HOW TO: INFLUENCERMARKEDSFØRING

Dagens marked dominerer av influencere på alle digitale kanaler i dag! Det har blitt et stort yrke innenfor markedsføring, og hvem som helst kan starte med det – her kan man komme langt uten en utdanning. Men er det bare å ta bilder og motta gratis produkter?

Plattformer som Instagram, Youtube, blogg, Tiktok, Snapchat er kanaler som er populære å anvende av influencere, og som vokser daglig og blir enda større. Her har de gjerne store følgerbaser og oppdaterer daglig noe nytt innhold for å holde interessen oppe.

Så hva kan man gjøre for å oppfylle sin egen influencer drøm?

I denne oppgaven skal jeg ta i bruk tips fra inzpireme, til å presentere hva man kan gjøre på egenhånd.

  1. Velg din nisje

Det første man burde tenke på er å finne sin egen nisje og tenke over hva man er opptatt av. Det kan være alt fra hobbyer eller ting som interesserer deg som f.eks klær, foto, reising osv. Jeg kunne gjerne tenkt meg å velge noe som har med klær å gjøre, men det er så mye man kan gjøre. Derfor ville jeg spesifisert det enda mer ved å si at min konto dreier seg om styling, der jeg kommer med råd og tips, og viser antrekk jeg har satt sammen. Dette kalles for «makro nisje», du spesifiserer og spisser kompetansen din. Det er nemlig så mange andre som holder på med det samme innenfor samme fagfelt.

Etter du har valgt din nisje, så er det viktig å fokusere på å lage innhold som passer innenfor tema du har valgt å fokusere på. Du kan fort miste interessen hos publikum, hvis du plutselig velger å legge ut om noe annet enn klær f.eks. Ved å ha et bestemt tema, tiltrekker du deg følgere som er interessert i akkurat det du legger ut og vil gjerne se mer. Slik bygger du også tillit hos følgerne dine, og det er viktig å ha hvis du skal tjene penger på det.

Career in Fashion Styling and Image Design: Here's your complete guide -  Education Today News
Skjermbilde fra Google

2. Velg dine sosiale mediekanaler

Selvom det er mange plattformer å velge mellom, så er det lurt å velge en bestemt kanal å fokusere på når du først skal starte. Siden det er mange å velge mellom, så kan det være vanskelig å finne ut hvilken. Men det er lurt å finne ut den du tenker er best!

Hvis jeg hadde valgt, så hadde jeg valgt å starte med Instagram og etterhvert begynt med f.eks Tiktok. Slik kan man da se hva som lønner seg, og også se hva som er lurest å fokusere på.

Du kan også bruke demografiske data, for å hjelpe deg til å bestemme. Da får du en oversikt over hvilke målgrupper som bruker de ulike plattformene, og hvor stor prosentandel det er. Selvom det er lurt å kun fokusere på en plattform, så er det også en god idè å ha flere sosiale mediekontoer å jobbe med.

Ekspansjons sosiale mediekanaler | blog | Fechtner Modellbaushop
Skjermbilde fra Google

3. Kjenn publikum

Etterhvert som du begynner å få følgere, så er det lurt å vite hvem det er og få en liten innsikt på hvem som har valgt å følge deg.

Det kan du se ved å f.eks ha et øye med alle kommentarer og interaksjoner på plattformen din. Slik kan du se hva de liker og evt ikke liker på kontoen din, og deretter gjøre forbedringer eller lage mer av det innholdet følgerne foretrekker.

For eksempel på Instagram, så har du mulighet til å opprette en profosjonell konto, som gir deg muligheten til å se innsikt, hvem som interagerer på innholdet ditt og hvor de er lokalisert. Slik kan du da få et innblikk på om du har kun norske følgere, eller om du også har begynt å få internasjonale i tillegg – og evt kan prøve å lage innholdet på engelsk.

Hvordan bli mer synlig på Sosiale Medier
Skjermbilde fra Google

4. Optimaliser profilen din og biografien

Det første folk legger merke til på profilen din er biografi og tilstedeværelse, så her er det lurt å være på. Den bør være godt optimalisert for følgerne dine, fortelle følgerne dine hvem du er og hva du skriver om på en engasjerende måte. Det er slik du tiltrekker følgere, hvis de ikke finner deg interessant, så hopper de bare videre. Derfor er det også lurt å oppmuntre folk til å følge deg, og spre ordet videre!

31 Instagram Hacks Every Marketer Needs to Know | Sprout Social

5. Lag høykvalitets og relevant innhold

Innhold er super viktig når du er influencer! Det er det du lever av å skape, og det er det som får følgerne dine til å engasjere seg. Du trenger ikke å beskymre deg for innholdsmengde, men fokuser på innholdskvalitet. Innleggene du legger ut bør være tydelige og iøyefallende, slik at man har lyst å klikke på det, like det og kommentere. Det bør også se profosjonelt ut og ryddig, sjekk gramatikk og skrivefeil!

Hvis du jobber med merkevarer, så er det lurt å tenke på hva som er best for ditt publikum. Ikke si ja til noe du tror er bra, bare fordi det er en høy pengesum. Alt handler igjen om å bygge tillit!

6. Bruk relevante hashtags

Hashtags er lurt å anvende for å skaffe seg følgere på profilen din. Da er det lurt å hashtagge ord som er relevant for din bruker, slik at du får mulighet til å utvide følgerbasen din. Målet bør være å få folk som ikke følger deg til å se innholdet ditt, og etterhvert ende opp med å følge deg.

Men man må huske å ikke overdrive bruken av hashtags, da kan det gå andre veien. Begrens det og fokuser på hva som er relevant for innholdet ditt. Det er lurt å kombinere populære hashtags som du vet gjør det bra med nisje-hashtags som er rettet mot deg for å øke engasjementet.

Ved å f.eks skrive #fashion vil det dukke opp mange innlegg å velge mellom.

7. Legg ut regelmessig og konsekvent

For å opprettholde følgerbasen din, så er det lurt å legge ut regelmessig og konsekvent hele tiden. Går det to uker mellom hvert innlegg, faller ofte folk av og de ender opp med å slutte å følge deg. Hvor ofte du legger ut avhenger også hvilken plattform du legger ut på.

På Instagram så er det lurt å legge ut en rekke innhold, i tillegg til vanlige innlegg og historier. For oppnå best mulig engasjement så er det lurt å sjekke hvor publikummet ditt befinner seg. Er det utenfor Norge, så er det lurt å laste opp innlegget når det er mest aktive inne på profilen din.

8. Bruk verktøy for å holde orden

Etterhvert som du vokser større og større, kan det bli vanskeligere å holde ting organisert. Du må sjonglere med så mange baller i luften, og det er kun du som har oversikt over det helt på egenhånd. Men heldigvis er det mange verktøy du kan benytte deg av for å holde innholdet på punktet.

Det finnes verktøy som b.la kan tillatte deg til å planlegge alle innleggene dine på forhånd, slik at de kommer ut på et bestemt tidspunkt som du velger. Det finnes redigeringsapper du kan benytte deg av til bildene du legger ut, og også redigeringsverkøy for videoer hvis du har lyst å publisere noen korte videosnutter.

9. Ta kontakt med dine følgere

Har du god kontakt med følgerne dine, så vinner du stor tillit hos dem. Det er lurt å lytte til deres tilbakemeldinger, og hyggelig å bare slå av en prat med de å vise at du er tilgjengelige for dem. For målet med å være influencer er få følgerne dine til å være engasjert til innholdet ditt.

Du kan f.eks ha spørsmålsrunder på instagram, der de kan bli bedre kjent med deg som person og svare på det de lurer på. En veldig god måte å bli kjent med hverandre på og belyse eventuelle viktige temaer!

10. Samarbeid med andre påvirkere

Ta kontakt med andre influencere, og hjelp hverandre med innholdet til hverandre. Det er også en måte å få nye følgere på og bygge nettverket ditt. Da får du igjen tilgang til et nytt publikum, og hjelper deg deretter med å vokse enda mer.

11. Vær profosjonell når du jobber med merkevarer

For å tjene på å være influencer, så er det lurt å inngå samarbeid med ulike samarbeidspartenere som kan være med å presentere både ditt og deres varemerke. Da er det viktig å opptre profosjonell, slik at de vil fortsette å samarbeide med deg. Ved å bygge gode relasjoner, så kan du også få et godt rykte i bransjen, som kan føre til flere muligheter senere i fremtiden.

Så her er 11 tips til deg som sitter med influencerdrømmen – stor takk igjen til inzpirem for meget gode punkter! Da er det bare å sette i gang 😀

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.