Min hverdag som student i DIG-faget!

BLOCKCHAIN TAR OVER VERDEN!

Hvordan vil blockchain klare å forandre verden?

Bildene vi har i hodet når vi ser inn i fremtiden baserer seg på selvdrevende roboter og matbutikker. Roboter har tatt over de rollene vi ikke vil gjøre lenger, og det kommer til å føre til at man må klare å holde øynene åpne for alle forandringer som kommer til å skje. Det vil si at markedsførere trenger å følge med og steppe opp gamet, for å være på samme linje som forbrukerne. Fordi det kommer til å endre seg etterhvert, og det er stadig i endring hver eneste dag.

Først og fremst så må vi snakke om dagens bilde i dag, hvordan fungerer det egentlig? Vi som forbrukere har stadig varsler som tikker inn på mobilen, alt fra sosiale medier til butikken du sist var innom, som vil at du skal handle mer. Bedrifter i dag har alle dataene våre, og de vil fortsette å ha mer av oss, vite mer om oss, samtidig som de i tillegg vil gi mer tilbake til oss. Det er ikke bare en dårlig ting, men forbrukere vil ikke gi fra seg personlige opplysninger og all informasjon om seg selv lengre. Vi har blitt kritiske, fordi vi vet ikke hvor vår egen data havner og hva det blir brukt til. I løpet av en tur på internett som man gjennomfører mer enn flere ganger daglig, så gir man fra seg data nesten uten å være bevisst på det, og det kan være veldig skremmende. Gjennom alt i fra email lenker, apper, nettsider osv så henter de inn data via ting som cookies, som du klikker ja til på et par sekunder. Hovedproblemet for forbrukerne er at man blir redd for hvor informasjonen sin havner, hva kan de velge å gjøre informasjonen vår?

Lag annonser som skiller seg ut i sosiale medier! | Digital Opptur
Skjermbilde fra Google

Som markedsfører sitter man nå igjen med at 50% av annonseinntrykkene på internett explorer har ingen mennesketrafikk. Som merkevare kaster man bare vekk masse penger, fordi de har ingen anelse eller oversikt på hvor det havner heller. Går det til et menneske, går det til en robot, hvem vet? Det kan ikke bli tracket lenger. Vi ser mer klienter og merkevarer som kutter budsjettene deres, fordi de ikke vet hvilke hender det havner i , det fører til ingen tillit. Du bare ser de varemerkene som allerede har gjort det for klientene sine. Varemerker og byråer vil levere mer, vi vil ha mer for de pengene, men vi får det ikke lenger sånn som situasjonen ser ut nå.

Men blockchain kan være svaret på alt! Blockchain løser et mellomrom, sånn som f.eks en motor gjør for en bil. Samme som internett, som gjør det mulig for oss å kommunisere med andre uansett om man befinner seg på ulike steder i verden. Blockchain vil løse mangelen på tillit, fordi det er mer sikkert og det er en av deres største hovedpunkter. Det gjør det til en av de største oppfinnelsene i historien i dag!

The Ultimate Blockchain Technology Guide: A Revolution to Change the World
Skjermbilde fra Google

Vi kan sammeligne Google docs med blockchain. Du vet hvem som har tilgang, vi vet hvem som er inne på dokumentet, og det gir oss en følelse av at det er sikkert fordi du har kontroll over det på egenhånd. I blockchain så er alt mulig å måle, det er kontrollert av alle som er en del av kjeden. Det er ikke mulig å forandre på det, blockchain er uforanderlig. Alle som har tilgang til blockchainen må validere produksjonen sammen.

Som jeg nevnte tidligere har man ofte en mellommann som man må forholde seg til, for at ting skal fikses. Men nå kan alt bli gjort ved hjelp av blockchain. F.eks hvis man skal ta utgangspunkt ut fra en artist som skal lansere en ny låt, under en slik prosess blir sangen sendt til ulike radiostasjoner og plattformer som Spotify. Da er man utviten på hvor sangen havner, og hvem som egentlig har kontroll på den. Men med blockchain, så får artisten selv vite absolutt alle som har tilgang til sangen, man har mulighet til å se hver eneste radiostasjon, brukere som hører på sangen og plattform. I forhold til reklame så kan selskaper bestemme hvem annonsene skal rettes mot basert på ønsket kjønn, alder, bosted og interesser. Det kalles for en «smart kontrakt» som er dataprogram man anvender i blockchain. Når den smart kontrakten er på plass, så kan den ikke endres eller bli slettet. Den er selvdreven, så du behøver ingen til å gjøre det for deg.

Så blockchain hjelper forbrukere til å føle seg trygge ved å holde slik informasjon privat, og passer på at det ikke blir tatt i bruk til andre ting.

Bitcoin og Blockchain – innovasjon, sikkerhet og mystikk
Skjermbilde fra Google

Så hvordan er fremtiden for blockchain?

Forbrukere vil etterhvert eie sin egen data og ha tilgang til den når som helst. Fordi før så var det slik at man var uviten på hvor informasjonen havnet. Men nå ved hjelp av blockchain vil vi vite mer om det, og vite hvem som har tilgang til informasjonen vår. Hver eneste transaksjon, hver eneste ting du har gjort, vil du ha hos blockchainen. Så vil vi fortsatt ha bruk for mellommannen i fremtiden? Vil det bli slått sammen eller utvikle seg?

Influensere vil reduseres betraktelig, alle de ulike merkevarene vi kjenner til kommer til å begynne å samarbeide sammen, med all den informasjonen de har om oss fra før av. Bedrifter må ikke bruke så mye penger på søkeoptimalisering lenger, fordi de vet enda mer hva forbrukerne vil ha. Vi trenger ikke å søke febrilsk rundt etter en ting vi vil ha, fordi de kommer til oss når vi vil ha dem. Online annonnser trenger ikke å bruke like mye penger, som er veldig bra for merkevarer og byråer. Reklame byråer vil begynne å gjøre det enda bedre, og utvikle seg mer og mer.

Men blockchain er ikke 100% klart og fungerer feilfritt, men det er på god vei til å bli noe skikkelig bra og kommer til å bli til stor nytte for mange!

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *